PensionSeeblick_V4_400a
wandelen badkleinkirchheim

Wandelen

Pension Haus Seeblick ligt zeer centraal gelegen. Wandelpaden beginnen direct achter het huis en zijn er voor jong en oud. Ze leiden u naar de mooiste plekjes van het Natuur Reservaat de Nockberge. Het hoogste punt is de Mirnock: 2110 m en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving.

Ook zijn de wandelpaden om de Feld See/Brennsee en Afritzer See zeer de moeite waard.

Vroeger bestond de Feld See/Brennsee en de Afritzer See uit 1 meer maar door een aardverschuiving zijn er nu twee meren ontstaan.

De legende vertelt dat de reus van Mirnock uit jaloezie om een mooie vissersdochter zo boos werd dat hij een reuzengrote steen in het water smeet en zo de Afritzer See en de Feld See/Brennsee in tweeën deelde. 

Het wandelgebied van Bad Kleinkirchheim mag ook zeker niet aan uw programma ontbreken. Vanuit het dal starten prachtige routes, maar u kunt er ook voor kiezen een van de bergbanen te nemen en van grotere hoogte de tochten te beginnen.

De Gerlitzen biedt een prachtig wandelgebied. Ook hier kunt u bergbanen vinden die u tot grote hoogten brengen.

Wilt u regelmatig gebruik maken van de bergbanen dan raden wij u de Karnten Card aan. De Karnten Card geeft korting op bergbanen in de omgeving.

De Karnten Card is van april t/m oktober geldig.

In ons Pension liggen diverse wandelkaarten op u te wachten.

Wij wensen u veel wandelplezier!!

Onderstaande links geven u nog meer informatie over de wandelgebieden in en om Pension Haus Seeblick, Feld am See.

www.badkleinkirchheim.at/wandern-kaernten/

www.kaerntencard.at/

wandelen badkleinkirchheim

Wandelgebied

De mooiste wandelingen van de Nockbergen
Frisse berglucht, romantische bergweiden en ongerepte natuur wachten op u in een van de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk.

feld-am-see-gegendtal-brennsee-12082007-02.1920x0

Feld am See

Feld am See is een romantisch dorpje en ligt midden in het Natuur Reservaat Kärntner Nockberge. Door zijn ligging aan de Feldsee/Brennsee biedt Feld am See veel sportieve activiteiten zowel in de zomer als in de winter.

Feld am See heeft gezellige restaurants met natuurlijk de Kärntner specialiteiten.

KarntnerCard

Kaernten Card

De Kaernten Card biedt u hoge kortingen op uitstapjes en bergbanen in Karinthië en is zeker de moeite waard om aan te schaffen.

Bij het gemeentehuis in Feld am See kunt u deze verkrijgen.

© WAT-communicatie 2015